Permanent ontharen

Het verschil tussen een IPL en DPL behandeling

Wat betekenen de afkortingen van wat deze specifieke techniek en wat houden ze in.

IPL (Intens Gepulseerd Licht)

IPL is een techniek die het licht als pulsen gebruikt voor de behandeling. Bij behandeling over de behaarde delen absorberen de haren het uitgezonden licht en wordt het geabsorbeerde licht omgezet in warmte die op zijn beurt de groei van de haarfollikels en het melaninegehalte onderdrukt.

Vergeleken met SHR, DRP en Laser Hair Removal, wordt IPL beschouwd als de oudste technologie is ontharing. Het is minder gericht op het doelgebied, vereist meer sessies en is niet geschikt voor een donkere huidskleur.

DPL (Dynamisch Gepulseerd Licht)

DPL is een geavanceerde methode van IPL die het licht (breed bereik van het lichtspectrum) in een gecontroleerde intensiteit over de wortel van het te verwijderen haar of de haarfollikels verspreidt. Het licht wordt voor de helft geabsorbeerd door de pigmenten op het haar.

Hierdoor absorbeert de haarwortel het licht dat vervolgens wordt omgezet in warmte-energie om de pigmenten te vernietigen. Pigmenten zijn de belangrijkste oorzaak van haargroei in alle gebieden. Naast het verwijderen van haar, wordt DPL ook gebruikt bij het genezen van pigmentatie en acne (wat op alle leeftijden voorkomt, vooral bij tieners nu).

Het verschil in de praktijk.

Bij IPL voelen mensen met een donkere huidskleur meer ongemak dan mensen met een lichtere huidskleur. U kunt IPL zien als een zwarte doek die alle warmte absorbeert, maar ook asl een wit doek dat de warmte in mindere mate absorbeert. IPL is vergelijkbaar met flitslicht dat uit de camera fonkelt.
Omdat DPL een geavanceerde vorm van IPL is, is het meer effectief en sneller in haarverwijdering in vergelijking met IPL. Het verwijdert alle zachte en kleine haartjes.

Met IPL worden eerst alleen de grove haren verwijderd en daarna een klein aantal kleine haartjes. Er is er  een je continue blootstelling aan het licht nodig, dat is enigszins tijdrovend en soms ook pijnlijk is. DPL daarentegen gebruikt alleen lichtpulsen die op een gecontroleerde manier de kleine haartjes behandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deel deze pagina op Facebook261
Deel deze pagina op Twitter48
Deel deze pagina Pinterest176
Bezoek onze Instagram368
Deel deze pagina via Whatsapp68

Body&More