Wat is permanent ontharen?

Wat is permanent ontharen?

Wat is permanent ontharen?

Dynamic Pulsed Light (DPL) is een effectieve permanente ontharingsmethode die gebruik maakt van warmte-energie om haarzakjes te beschadigen, hetgeen resulteert in permanente haarverwijdering.

Misschien wel eens gehoord van van Intense Pulsed Light (IPL), maar wat is DPL?

Bij Body&More gebruiken we DPL, een verbeterde versie van IPL.
Tijdens een DPL behandeling wordt lichtenergie geabsorbeerd door de haarzakjes. Hierdoor worden de bol en het grootste deel van de haarschacht verhit, waardoor de haar producerende structuur – papil – wordt vernietigd.

De DPL methode is veiliger dan de gewone laser en IPL techniek en geeft een duidelijk beter resultaat, zeker op de lange termijn.
De methode is op de meeste gebieden pijnloos.

Op een bepaald moment in ons leven zijn niet al onze haarzakjes actief; daarom kunnen alleen actieve haarzakjes door de behandeling worden getroffen.
Inactieve haarzakjes worden behandeld als ze na verloop van tijd actief worden. Daarom is het goed van tijd te tijd een herhaal-behandeling te plannen om de effecten van verminderde haargroei te behouden.

Wat is permanent ontharen?Voor wie zou permanent ontharen geschikt kunnen zijn?

Wanneer u op zoek bent naar permanente haarreductie die lang meegaat, dan is onze DPL-behandeling iets voor u.
Door ons proces wordt de haargroei permanent verminderd, wat absoluut anders is dan tijdelijke ontharingsmethoden, zoals harsen of scheren.
DPL is ook geschikt voor diegenen die bang zijn voor de stekende pijn of mogelijke ingegroeide haren veroorzaakt door harsen.

Welke delen van mijn lichaam zijn geschikt voor DPL?

U kunt de DPL behandeling gebruiken op de volgende lichaamsgebieden: Gezicht, nek, armen, borst, oksels, rug, benen, buik, billen en schaamhaar.

Doet een DPL behandelingen pijn?

Een DPL L behandeling doet niet zoveel pijn als harsen, maar sommigen kunnen een prikkend gevoel ervaren. Het eventueel onprettige gevoel tijdens de behandeling wordt door een unieke koeling tot een minimum geminimaliseerd.

Wat gebeurd er na de behandeling?

Na een DPL permanente ontharingsbehandeling is er een lichte roodheid te constateren in het behandelde gebied. Twee tot drie dagen na de behandeling kan er weer een stoppelbaardje ontstaan. Het is prima om u te scheren als dat nodig is, maar wel pas 1-2 dagen na de behandeling.

Na één tot twee weken kunt u het uitvallen van het beschadigde haar zien. Wees niet in de war, want dit is geen nieuwe haargroei!
Als het uitvallen is voltooid, groeit er nieuw haar uit en is het tijd voor de volgende behandeling (meestal 4-6 weken).

Kan ik haar tussen behandelingen door verwijderen?

Ja, u kunt zich tussen de behandelingen door scheren, omdat de warmte-energie werkt op de bol en de schacht van het haar, deze worden niet aangetast wanneer u zich scheert.

Waarom groeit mijn haar nog steeds?

Na een DPL of Laser behandeling heeft uw lichaam tijd nodig om het haar dat thermisch vernietigd is af te stoten. Houd er rekening mee dat dit geen terugkomende haargroei is!
Het duurt enkele dagen tot drie weken om het thermisch beschadigde haar onder onze huid volledig Af te scheiden.
Ook al lijkt het misschien alsof het haar nog steeds groeit, het is puur het lichaam dat haar verliest.

Na verloop van tijd zullen de behandelde, vernietigde haarzakjes uit uw huid verdwijnen, waardoor er een permanente haarreductie optreedt.

Zijn er factoren die een behandeling kunnen beïnvloeden?

Er zijn enkele dingen waar onze klanten rekening mee moeten houden:
DPL kan minder goed werken bij blond, rood e grijs haar, omdat er niet veel pigment in de follikels zit.
Aan de andere kant kunnen er ook complicaties optreden bij cliënten met een donkere huidskleur door de aanwezigheid van een hoge concentratie pigment in de huid.
Bepaalde medicijnen, zoals spierverslappers, antidepressiva, medicijnen tegen kanker, medicijnen tegen acne en topische crèmes, kunnen ervoor zorgen dat uw lichaam gevoeliger wordt voor licht. In dergelijke gevallen is het raadzaam de afspraak te verzetten naar een tijdstip waarop u dergelijke medicijnen niet meer gebruikt.

Andere vragen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deel deze pagina op Facebook261
Deel deze pagina op Twitter48
Deel deze pagina Pinterest176
Bezoek onze Instagram368
Deel deze pagina via Whatsapp68

Body&More