Permanent make-up

Heel vaak begrijpt men niet precies wat Hairstroke/haartjestechniek en Permanent make-up in de wenkbrauwen betekent. De Hairstroke/haartjestechniek is een hele speciale techniek die een mooie en “natuurlijke look” geeft aan de wenkbrauwen. Body & More heeft jarenlange ervaring met deze techniek.

Wat is hairstroke handtechniek

Er worden als het ware haartjes getekend in de huid met een kleurpigment tussen de bestaande haartjes in, zodat uw wenkbrauwen er “net” even wat mooier van vorm en kleur uitzien, maar toch ook heel natuurlijk.
Hairstroke of haartjestechniek heeft niets met haarimplantatie te maken, het is de hand en de kunst van de specialiste die dit toepast bij de wenkbrauwen wat te maken heeft met ervaring en inzicht in deze techniek.

Iedereen kan streepjes maken op de huid, maar het gaat erom “Hoe” die streepjes/haartjes aangebracht worden en of deze bij de vorm, kleur, type e.d. passen. Hairstroke mag nooit een “streperige” wenkbrauw zijn, maar moet natuurlijk overlopen in uw natuurlijke wenkbrauw en bij geen aanwezige haartjes moet het ook mooi en natuurlijk overkomen zodat de cliënt zich er gelukkig bij voelt.
Ook wanneer mensen helemaal geen haartjes meer hebben in de wenkbrauwen (Alopecia), is deze techniek erg mooi om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen.

Met de hairstroke techniek voelt men zich eigenlijk meteen “eigen” met de wenkbrauwen, behalve dat de kleur de 1e week iets donkerder zal zijn. Het voelt direct goed wanneer men na de behandeling in de spiegel kijkt. Het ziet er meteen mooi uit.

Enkele voor en na foto’s na behandeling met de hairstroke techniek

permanent make-up

Wat is Permanente make-up?

De techniek is eenvoudig en revolutionair. Permanente make-up, ook wel bekend als micropigmentatie of cosmetische tatoeage, bestaat uit het implanteren van natuurlijke pigmenten (plantaardige en minerale extracten) onder de oppervlakkige lagen van de huid, tussen de lederhuid en de opperhuid door middel van een kleine, steriele, micro-naald, hiermee creëer je een blijvende cosmetisch effect, een illusie of verbetering waar het haar of de kleur ontbreekt (zoals in wenkbrauwen, eyeliner, lipliner). Deze hypoallergene pigmenten zijn speciaal ontworpen voor het gezicht en bevatten geen toegevoegde geur- of verzachtende middelen.

Permanent make-up met microblading techniek

Ook wel genoemd “handgemaakte wenkbrauwen (3D)”. Dit is een nieuwe haarstroke techniek in de permanente make-up. De ultrafijne steriele naadjes op een rij(mesje), worden geplaatst in een manuele pen.

 microblading techniek

Deze naaldjes zijn flinterdun waardoor de haartjes die gepigmenteerd worden op wenkbrauwen, zeer fijn zijn. Met microblading brengen we pigment onder de huid met een soort van glijdende, vegende beweging. Het gaat hier om precisiewerk waarbij een natuurlijk resultaat voorop staat.
Een aangepaste stijl microblading is geschikt voor elke vrouw, man ongeacht de etnische afkomst, leeftijd of type huid.

Duurzaamheid

Permanent make-up kan ongeveer tot 5 jaar blijven zitten. Echter, is het afhankelijk van uw huidtype, het behandelde gebied, en de gekozen kleur. Hoe donkerder de kleur, des te langer het blijft zitten. Onmiddellijk na de behandeling, lijkt de kleur donkerder; binnen 4 tot 10 dagen na de ingreep, wordt de kleur tussen de 10 tot 20% lichter. Ultra Violette blootstelling aan zon of zonnebanken, diverse drugs, overmatig droge huid, en roken zijn allemaal factoren die de kleur kunnen beïnvloeden. Het is essentieel dat een “sun block” word toegepast over de permanente make-up ruimte op elk moment dat u bent blootgesteld aan de zon of een zonnebank om de effectieve levensduur van deze procedures te verlengen.

Waar komt het pigment in je huid terecht en hoe reageert de huid hierop?

Bij beide toepassingen komt het pigment in de lederhuid terecht, maar op verschillende diepte, dus nooit in de opperhuid zoals sommigen beweren want die vernieuwt zich om de 4 à 6 weken, je zou dan al snel niets meer van zowel je permanente make-up als van je tattoo zien en ook niet in het onderhuidse vetweefsel waar het wordt ingekapseld door de vetcellen, vetcellen hebben de eigenschap om alleen maar vet vast te houden, mocht je trouwens tussen de vetcellen pigmenteren zou je al snel uitvloeien van het pigment zien tussen deze instabiele massa, stel je bovendien voor dat je op dieet gaat, je verliest dan 5 kilo vet en 5 gram pigment…

De opperhuid
De opperhuid bestaat in principe uit 5 lagen waarvan de bovenste 3 lagen bestaan uit afgestorven cellen en de onderste 2 bestaan uit cellen die zorgen voor de constante vernieuwing van de huid. De verschuiving van de onderste laag naar de bovenste laag gebeurt in gemiddeld 28 dagen. Tussen deze lagen bevindt zich de Reinse Barriere die zorgt voor ondoordringbaarheid van de huid zodat vreemde stoffen de huid moeilijker kunnen binnendringen.

De lederhuid
Zowel permanent make-up als lichaamstatoeages worden in deze laag gezet, echter op ietwat verschillende diepte.

De lederhuid bestaat uit twee delen opgedeeld in

De papillaire laag
In deze laag vinden we vooral haarvaatjes, lymfevaten en zenuwen. Hier bevindt zich ook het grootste deel van het verdedigingssysteem van de huid, virussen en bacteriën kunnen in deze laag gericht onschadelijk gemaakt worden. In deze laag bevinden zich dus vooral de opruimers van de huid of macrofagen. Hier wordt ook voorzien in de voeding van de cellen van de huid. De structuur van de huid is hier vrij zacht, los samenhangend en transparant.

In deze laag wordt meestal permanente make-up aangebracht door de transparantie en zachte structuur bekomt men zachte transparantere resultaten van de pigmentatie. Door de aanwezige opruimers wordt het pigment echter sneller afgevoerd.

De Netvormige laag
Deze laag zorgt vooral voor de stevigheid van de huid, er bevinden zich de collageen en elastine vezels evenals bloedvaten, haarwortels en zweetklieren. In deze laag plaatst men lichaamstatoeages. De opruimers van de huid zijn hier amper aanwezig waardoor de huid de ingebrachte pigmenten amper kan afvoeren en zich beschermt door de ingebrachte stoffen in te kapselen. De lederhuid wordt niet voortdurend vernieuwd, een beschadiging blijft dan ook altijd als litteken zichtbaar evenals het grootste deel van bijv. ingebrachte kleurstoffen. De structuur van de huid is hier veel steviger, compacter en daardoor ook minder transparant waardoor pigmenten hier al vlug intenser kleuren.

De pigmenten worden niet te diep ingebracht.
Het onderhuids bindweefsel bestaat uit los bindweefsel met vetcellen, er bestaat geen uit gesproken grens met de lederhuid, voor tatoeëerders is het echter belangrijk te vermijden dat het pigment in deze laag terechtkomt om uitvloeien van het pigment te voorkomen.

Let op!
Voor de behandeling kan je eventueel gebruik maken van verdoving crème. Deze crème moet u zelf via uw huisarts regelen.
Let op!
Op de dag van de behandeling geen aspirines of pijnstillers innemen
Let Op!
Wij doen deze behandeling tot de leeftijd van 65 jaar 

Permanent make-up

Prijslijst “Permanent make-up”.

Disclaimer

* Resultaten kunnen per persoon verschillen onder andere afhankelijk van leeftijd, haartype, staat van het gebit, huidtype, opbouw van de huid en inktkleur en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.

Deel deze pagina op Facebook261
Deel deze pagina op Twitter48
Deel deze pagina Pinterest176
Bezoek onze Instagram368
Deel deze pagina via Whatsapp68

Body&More